Hololens Microsoft

‘Nieuwe Microsoft Hololens krijgt Mixed Reality’

De volgende versie van de Microsoft Hololens krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor Mixed Reality, aldus Microsoft topman Alex Kipman. De Hololens zal gebruikmaken van Mixed Reality Cloud. Dat zijn servers die worden ingezet om het rekenwerk voor mixed reality toepassingen uit te voeren.

Mixed Reality Cloud

De komst van Mixed Reality Cloud is zo goed als zeker, want Microsoft-topman Alex Kipman rept er al over op zijn LinkedIn-pagina. Daar schreef hij namelijk een blog over deze techniek. In die blog schrijft hij onder meer dat de Hololens ook een ai-coprocessor krijgt. Dat had Microsoft vorig jaar al bekendgemaakt. De rekenkracht die beschikbaar is via de cloud, noemt hij ‘een van de katalysatoren voor kunstmatige intelligentie.’

Op dit moment kunnen fysieke objecten al herkend worden aan de hand van cloud-gebaseerde kunstmatige intelligentie. Mixed Reality Cloud zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om overtuigende mixed reality ervaringen met mensen, plaatsen en dingen te bieden, zegt de Microsoft-topman.

Technisch detail

In de nieuwe HoloLens komt waarschijnlijk ook een ARM-soc, waarvan nog onduidelijk is wie de producent ervan is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Qualcomm ze leveren. Microsoft werkte namelijk al met Qualcomm aan de ARM-versie van Windows 10. Daarnaast zette het bedrijf een Qualcomm X16-modem in de Surface Pro LTE.

Microsoft Hololens in winkels

Naar verwachting verschijnt de nieuwe Microsoft HoloLens in het eerste kwartaal van 2019. Deze vernieuwde HoloLens wordt dan de derde versie van de augmented reality bril. Of het om een consumentenversie gaat, is nog niet bekend. Vorig jaar zei Kipman namelijk dat een consumentenversie nog lang niet op de planning stond.

De productiekosten zouden nu lager zijn; voorheen kostte het nog 3.000 dollar om het apparaat te produceren. Volgens Microsoft ligt de ideale prijs voor een dergelijk product onder de 1.000 dollar. Of dat is gelukt, weten we nog niet. Wel weten we dat er flink geconcurreerd gaat worden. Magic Leap is namelijk ook bezig met een vergelijkbaar apparaat voor een vergelijkbare prijs.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top