Virtual Reality via je smartphone

0
146

Wist jij dat je smartphone al een halve vr bril kan zijn? Want er zijn al halve vr brillen, waar je je smartphone in kan schuiven en zo als vr bril compleet kan maken. Je schuift namelijk je smartphone met het beeldscherm naar de binnenkant erin zodat je beeldscherm je kijkscherm wordt. Het enige wat je dan nog nodig hebt is de juiste interface software. Maar die kun je eenvoudig en gratis downloaden via de app store.

Wat kan ik daarmee?

Als je een vr bril hebt, kun je vr games spelen, vr videos bekijken en vr apps gebruiken. Met een vr bril op waan je je in een andere wereld. Want je kunt 360 graden rondkijken en je zintuigen zijn afgesloten van de wereld om je heen. Zo kun je je helemaal laten onderdompelen in bijvoorbeeld een prehistorische wereld, of een andere planeet. Of je kunt een aflevering van CSI bekijken, waarbij je samen met de detectives meezoekt naar clues. Het kan allemaal met virtual reality.
Al een voorproefje zien? Bekijk hier 360 graden vr videos.

Wat zijn de kosten?

Een vr bril maken van je smartphone is niet duur. Want je hebt al een kartonnen variant voor een paar tientjes. Waar je je smartphone in kan schuiven. De software kun je downloaden en alleen als je hele nieuwe of speciale apps of games wilt gebruiken moet je een bedrag betalen. Vergelijk het met de appstore die je nu al gebruikt op je smartphone. Wil je iets meer luxe en gebruiksgemak dan kun je kiezen voor een plastic variant, met een comfortabele hoofdband en kussentjes. Een goed voorbeeld is de Gear VR van Samsung. Deze kun je combineren met alle smartphones van Samsung van het type S6 of hoger. Zelfs de edge variant past erin. De Gear VR is licht van gewicht, makkelijk in gebruik en comfortabel als je niet langer dan een uur gebruik maakt van virtual reality. De Gear VR kun je al kopen voor onder de 100 euro. Ga je langer gebruik maken dan is het aan te raden om een volledige stand alone VR bril te kopen. Zoals de Oculus Rift, HTC Vive of Playstation VR. Dit zijn vr brillen die een zeer hoge kwaliteit in beeld en geluid leveren, samen met een fijn gebruiksgemak. Deze brillen zijn echter wel verkrijgbaar vanaf een paar honderd euro tot soms 900 euro voor de nieuwste en meest geavanceerde modellen.

Next level

De toekomst van VR hangt af van twee belangrijke ontwikkelen. De mogelijkheid om een zo hoog mogelijke resolutie te tonen. Want hoe hoger de resolutie, hoe beter de ervaring. En daarnaast het vermogen om er draadloos gebruik van te kunnen maken. Want nu moeten de beste vr brillen nog gekoppeld worden aan een krachtige pc om de hoogste kwaliteit te laten zien. Een nadeel als je meer bewegingsvrijheid wil hebben. De verwachting is dan ook, dat hier hard aan gewerkt gaat worden. Zonder dat de bril heel zwaar gaat worden. Want dat is dan weer niet comfortabel.