ikea augmented reality app

Huis inrichten met Augmented Reality

Hoe zou jouw huis eruit zien met een kleed op de grond in plaats van zichtbaar laminaat? Of hoe zou die ene lamp of relaxte fauteuil in de hoek staan? Als je je dat afvraagt, kun je nog voordat je je aankoop doet een beeld krijgen van hoe het eruit komt te zien. Dat kan met de augmented reality app van IKEA, die de naam ‘Place’ heeft gekregen.

Hoe werkt de app?

Volgens IKEA kunnen gebruikers kiezen uit meer dan tweeduizend producten. De klant kan deze meubelen met de app virtueel in een interieur plaatsen. Om letterlijk een beeld te krijgen van hoe de kamer er dan uitziet, moet eerst de vloer van de ruimte worden gescand. Na het scannen toont de app het product op de juiste schaal en op de gewenste locatie met augmented reality.

ikea augmented reality app

Om dit te laten werken, gebruikt IKEA de ARKit van Apple. Alle toestellen met iOS 11 of hoger kunnen de app gebruiken. Deze kit is namelijk inbegrepen op de iPhone X, de iPhone 8 en 8 Plus, maar ook met iets oudere modellen, zoals de iPhone 6S, 6-serie en de iPhone SE werkt ARKit.

Aan de slag? Denk om de belichting

Voordat je aan de slag gaat met de app is het goed om te weten dat augmented reality-apps het best werken in goed belichte ruimtes. Het plaatsen van de meubels gaat dan vrijwel altijd goed. In een donkere kamer klopt de schaal niet altijd. Een lamp kan dan opeens buiten proportie raken, waardoor deze reusachtig lijkt in verhouding tot de rest van de kamer. Met het gebruik van IKEA Place kunnen gebruikers ook meteen zien hoe de lichtbronnen in huis vallen. 3D-objecten krijgen een dynamische en realistische schaduw.

Benieuwd hoe huisgenoten of gezinsleden denken over je toekomstige aankoop? Met de app is het ook mogelijk om je ‘Place’ te delen via WhatsApp of Instagram.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top