Pretpark achtbaan Virtual reality

Beleef VR achtbanen in Europese pretparken

Waan je in een avonturenland, terwijl je heen en weer geslingerd wordt in de achtbaan. Het kan nu, want pretparken zijn steeds meer bezig met Virtual Reality-toepassingen rondom achtbanen. Vooral oude achtbanen komen weer opnieuw tot leven dankzij deze techniek.

VR-achtbanen zijn in opkomst

Virtual Reality is opkomend in pretparkland. Je kunt de VR-achtbanen inmiddels op verschillende plekken vinden, zowel in Europa als de Verenigde Staten. Zo zijn in de Verenigde Staten in parken van Six Flags al meerdere VR-achtbanen te vinden. Parken in Europa stellen ook zeker niet teleur.

Zo heeft Europa Park in Duitsland de Alpenexpress Enzian, waarbij bezoekers kunnen kiezen tussen twee verschillende films. Het Italiaanse pretpark Rainbow Magicland biedt ‘Olandese Volante’, oftewel ‘De Vliegende Hollander’. In Engeland vinden we de Galactica in Alton Towers en in Finland vinden we de Linnunrata. Ook Walibi in Nederland doet mee aan de virtuele achtbanen en in België heeft Bobbejaanland een samenwerking met Samsung voor hun achtbaan.

Bobbejaanland had eerste VR-achtbaan

De eerste VR-achtbaan die gebruik maakte van de huidige techniek, was Revolution van Bobbejaanland. Het pretpark werkte samen met Samsung om de bestaande achtbaan door middel van virtual reality een facelift te geven. Met een VR-bril op raas je over de virtuele berg Mara, net op het moment van een vulkaanuitbarsting.

Om een VR-achtbaan mogelijk te maken, moest Bobbejaanland een miljoen euro investeren. Daarmee kon het attractiepark bestaande achtbanen snel een nieuw leven inblazen. Het voordeel is dat de achtbaan niet dicht hoeft om alles om te bouwen. Na een paar dagen trok het pretpark tijdelijk de stekker uit het project, omdat de geadviseerde VR-brillen gebreken vertoonden. Inmiddels kun je weer terecht bij de achtbaan.

Op de grond blijven?

Op de grond blijven kan ook: je kunt een ritje maken in een achtbaan op je eigen kamer. Voor brillen als de Gear VR zijn een heleboel rollercoaster games verschenen. In de achtbaansimulator heb je echt het gevoel een wilde rit te maken.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top