smartwatch wearables

Welkom in de wereld van Wearables

Misschien heb je wel eens van een ‘wearable’ gehoord. Maar wat is het eigenlijk? Wat zijn de voorbeelden ervan en wat kun je ermee? PhoneGeek duikt in de wereld van wearables.

Wat is een wearable?

Een wearable is een apparaatje dat je draagt en een verlengstuk van je lichaam vormt. Dit apparaatje is verbonden met het ‘Internet of Things’. Dit is het begrip voor het aansluiten van nuttige apparaten op het internet.

Onder een wearable kunnen we allerlei apparaten scharen. Denk bijvoorbeeld aan een sensor in een armband die de hartslag meet of een lens die het bloedsuikerpeil registreert. Ook smartwatches, fitness trackers, augmented reality wear en draagbare sensoren zijn voorbeelden van wearables.

Smartwatches

De smartwatch is de bekendste wearable. De Apple Watch, Android Wear en Pebble hebben de markt veroverd. Deze apparaatjes zijn niet alleen horloges, maar houden ook je agenda bij, hebben de mogelijkheid om te bellen, laten notificaties zien en waarschuwen je wanneer je moet bewegen. Het is dus een complete persoonlijke assistent om je pols.

smartwatch wearables

Fitness trackers

Een fitness tracker heeft wel gelijkenissen met een smartwatch, maar beperkt zich tot het bijhouden van gezondheidsstatistieken. Je vindt een fitness tracker vaak in de vorm van een polsbandje, armband of een clip met verschillende functies. Deze apparaatjes kunnen allerlei gezondheidsstatistieken opnemen: hoeveel stappen je hebt gelopen, wat je hartslag is, hoe hoog je bloeddruk is, wat je lichaamstemperatuur is en of je genoeg slaapt.

activity tracker groen

Augmented en Virtual Reality wear

Augmented Reality wear zijn slimme brillen die ervoor zorgen dat je externe impulsen direct kunt gebruiken. Zo helpt een slimme bril je bijvoorbeeld bij gezichtsherkenning of bij navigatie. De Google Glass is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn er brillen die met behulp van een app een fantasiewereld creëren, genaamd Virtual Reality.

vr headset

Draagbare sensoren

Waar zet jij de meeste druk op je voeten? Schoenzolen met sensoren houden het bij. Het is een topvoorbeeld van wearables: als een echte verlenging van jouw lichaam. Zelfs lenzen die door middel van traanvocht de bloedsuikerspiegel meten zijn al op de markt.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top