activity tracker kopen

Hier moet je opletten bij de aankoop van een Activity tracker

Ben je van plan een activity tracker aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten tijdens het vergelijken. PhoneGeek heeft een paar belangrijke keuzes op een rijtje gezet.

Welke wearable kies je?

Bijhouden of je voldoende beweegt, wat je hartslag is of hoeveel calorieën je verbrandt: het kan allemaal met een wearable. Een activity tracker is hier een voorbeeld van. Dit is een armband met sensoren, die al deze statistieken kunnen bijhouden. De armband kan zelfs stappen tellen, doordat je tijdens het lopen met je arm beweegt.

Een andere optie is een sporthorloge. Deze horloges zijn speciaal ontworpen om je sportprestaties te kunnen bijhouden. Meet je hartslag, tel het aantal rondes dat je al hebt gelopen of analyseer de gehele training online.

Met een smartwatch heb je een complete computer om je pols. Je kunt er niet alleen je sportieve prestaties mee bijhouden, maar ondertussen ook je e-mail checken of een muziekje voor tijdens het lopen opzetten.

Gebruiksgemak

Bij de keuze voor een activity tracker is het goed om te letten op het gebruiksgemak en het draagcomfort. Omdat de tracker de hele tijd om de pols zit, is het belangrijk dat de tracker comfortabel zit. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook tijdens de gewone activiteiten. De bandjes zijn verstelbaar en meestal van zacht materiaal gemaakt. Kijk verder of je het schermpje goed kunt lezen. Test de tracker bij gewoon licht en bij fel licht. Daarnaast is het belangrijk dat je het menu eenvoudig kunt bedienen.

activity tracker

Waterdichtheid

Natuurlijk is er de keuze voor een waterdichte activity tracker. Daarmee kun je ook in de regen wandelen of deze om je pols houden tijdens het douchen. Ermee zwemmen en duiken raden we met een gewone tracker niet aan, want de mate van waterdichtheid is vaak maar beperkt. Er zijn wel activity trackers te koop waarmee je ook langer en dieper onder water kunt gaan. Deze modellen kunnen tegen de slagen van het water. Het is een goed idee om trackers op deze eigenschappen te vergelijken en je goed te laten informeren over de mate van waterdichtheid.

Koppeling met de smartphone

Werkt de tracker samen met je huidige smartphone? De meeste activity trackers kun je gebruiken met zowel Android als iPhones. Sommige apparaten hebben een uitzondering: De Samsung Gear Fit2 werkt bijvoorbeeld alleen met Android.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top