rode iphone xr

Analist voorspelt topverkoop iPhone XR

Analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat de iPhone XR de best verkopende nieuwe smartphone van Apple wordt. Volgens de analist wordt de iPhone XS Max ook massaal gekocht, maar zal de iPhone XR de topper worden.

Warm onthaal voor de iPhone XS Max

Nu de pre-orders achter ons liggen, maakt analist Ming-Chi Kuo de balans op: wat scoort goed en wat niet? In een memo aan investeerders vertelt Kuo dat de iPhone XS Max goed ontvangen werd, maar dat de vraag naar de telefoon lager is dan eerder verwacht. Volgens Kuo gaat de iPhone XS Max voor zo’n 25 tot 30 procent voor alle verkopen van de nieuwe iPhones zorgen. Het zorgt ervoor dat het aandeel voorbestelde iPhone XS tot 10 tot 15 procent wordt afgezwakt.

iPhone XR als topper

Ming-Chi Kuo ziet de iPhone XR als een topper. De analist voorspelt dat de nieuwe telefoon 55 tot 60 procent van het aandeel gaat pakken. Het is een voorspelling op zeer lange termijn: het nieuwe toestel is pas op 19 oktober te koop. Het nieuwe toestel zal 6,1 inch groot zijn en een prijs van 859 euro hebben.

rode iphone xr

De iPhone XR komt beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, waardoor er voor ieder wat wils bij zit. Het nieuwe toestel heeft bovendien een lager prijskaartje dan de overige nieuwe toestellen. De iPhone XS gaat namelijk 1159 euro kosten, terwijl je voor de XS Max maar liefst 1259 euro neertelt. Deze factoren zouden mee kunnen spelen in de voorspellingen van Kuo.

Nieuwe toestellen succesvol

De analist verwacht dat de nieuwe iPhones succesvol worden en de verkoopaantallen van de iPhone X van vorig jaar overtreffen. Kuo denkt dat er dit jaar nog meer dan 75 tot 80 miljoen nieuwe iPhones over de toonbank gaan. Doordat er een kortere wachttijd is dan vorig jaar lijkt het alsof de nieuwe toestellen minder populair zijn dan voorheen. Volgens de analist heeft dat eerder te maken met een verbetering in de levertijden bij Apple, dan aan een verminderde interesse in de toestellen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top