fitbit logo

Pebble verdwijnt door overname Fitbit

Pebble houdt op te bestaan, want de fabrikant van het smartwatch merk wordt overgenomen door concurrent Fitbit. Daarvoor heeft Fitbit 23 miljoen dollar betaald, blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. Fitbit is een grote speler in deze markt, gezien het vorig jaar 22,3 miljoen wearables produceerde.

Pebble als succesverhaal van Kickstarter

Pebble is een van de succesverhalen van Kickstarter. Op het platform werd al snel genoeg geld opgehaald om de wearable in productie te brengen. Het werd een van de meest geliefde merken op de markt voor smartwatches. Hoewel de smartwatches populair waren onder gebruiken trok Fitbit op 30 juni de stekker uit Pebble. Gebruikers kunnen nu geen gebruik meer maken van the Pebble App Store en het forum. Pebble’s SMS, e-mail en stemherkenningsdiensten zijn ook al offline.

pebble watches

Apps blijven functioneren

De apps op de Pebble blijven gewoon werken, maar ze krijgen geen nieuwe updates meer. De ondersteuning voor het apparaat liep al langer door dan waar veel gebruikers op gerekend hadden. Oorspronkelijk meldde het Fitbit namelijk dat de smartwatch zou worden ondersteunt tot eind 2017. Dit werd verlengd naar half 2018*.

Wel is er slecht nieuws voor Pebble-gebruikers die een defect hebben aan hun horloge: er kan geen garantie meer worden geclaimd. Bij de overname van Pebble door Fitbit is geen garantie overgenomen.

Alternatief is pleister op de wond

Pebble-gebruikers hebben nu weinig meer aan hun apparaat. Nieuwe functies zullen er niet komen en bij een defect is repareren lastig. Daarom wordt het aangeraden over te stappen naar een Fitbit. Hiervoor biedt het bedrijf een pleister op de wond: gebruikers krijgen veertig euro korting op de aankoop van een nieuwe Fitbit Iconic smartwatch. Daarvoor moet een geldig serienummer worden getoond. De Fitbit Iconic kost 349 euro.

* Dit artikel is geüpdatet met nieuwe informatie.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top