samsung gear s4 aankondiging

Gerucht: Samsung Gear S4 verschijnt nog in 2018

Samsung komt nog dit jaar met de Samsung Gear S4, althans dat verwachten tech-experts. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het tijdens de IFA in Berlijn een grote introductie zal doen. Naast de Samsung Gear S4 wordt waarschijnlijk ook de Samsung Gear Fit 2 Pro aangekondigd.

Meer sensoren in de Samsung Gear S4

Waarschijnlijk krijgt de Samsung Gear S4 nog meer sensoren. Samsung-topman DJ Koh zei tegenover de Amerikaanse tv-zender CNBC dat wearables nog populairder zouden zijn als ze meer sensoren zouden hebben. Koh bevestigde op de televisie dat Samsung tijdens de IFA in Berlijn een nieuwe smartwatch in de Gear S gaat presenteren. Door Koh zijn uitspraken gaat het gerucht dat de Samsung Gear S4 van nog meer sensoren voorzien zal zijn. Samsung zou met de Gear S4 nog meer gezondheidsfactoren willen meten. Daarmee krijgt de S4 dan ook een aantal medische capaciteiten.

Fitness-functies

Nog lang niet alle technische details zijn bekend, maar duidelijk is dat Samsung meer fitness-functies in de wearable wil toepassen. Zo zou onder meer slaap-tracking een flinke upgrade ondergaan. Dat past helemaal in de strategie met de focus op gezondheid.

Op Twitter meldt een gebruiker dat Samsung waarschijnlijk Google Wear OS gaat gebruiken. Dat systeem stond eerder bekend als Android Wear. Daarmee zou Samsung afstappen van zijn eigen besturingssysteem Tizen.

Groot jaar 2018

Naar verwachting komt de Samsung Gear S4 in het laatste kwartaal van 2018 op de markt. Het is dan meer dan twee jaar geleden dat de voorganger van de S4 op de markt kwam. Daarmee is Samsung ook mooi op tijd voor het kerstseizoen, zodat de nieuwe horloge mooi als cadeau onder de kerstboom kan dienen.

Er breekt een spannende tijd aan voor Samsung, want naast een aankondiging voor de Samsung Gear S4 en de Samsung Gear Fit 2 Pro wordt ook verwacht dat de fabrikant al snel ook de nieuwe Samsung Tab S4 tablet zal onthullen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top