Google Assistant reactie Android Nederlands

Nieuw: Nederlandse Android digitale assistent

Goed nieuws voor Android fans, want Google heeft de digitale assistent die al langer werkte in het Engels nu ook in het Nederlands beschikbaar gemaakt. Deze update zit als je in het bezit bent van een Android toestel in je nieuwste software update en kun je activeren door de homeknop ingedrukt te houden. Je krijgt dan een soort van uitleg storyboard, waarmee je kan oefenen met de assistent. Het is de bedoeling dat je door ertegen te praten opdrachten en vragen gaat stellen. Lekker makkelijk en leuk om te doen.

Wat kan je ermee

Nou zo’n digitale assistent is heel handig als je snel even het nieuws wilt checken of het weer in een bepaalde plaats. Of als je de wekker wilt zetten op je telefoon. De assistent kan namelijk alle functie in je telefoon ook bedienen en je zo helpen om handelingen uit te voeren zoals telefoneren, fotos maken, informatie op zoeken en je agenda raadplegen. Het systeem ontwikkelen is ook in een stroomversnelling gekomen, omdat Google ook hard werkt aan een slimme speaker zoals de Google Home. Deze intelligente speakers zijn namelijk razend populair is Engeland, Duitsland en Amerika en staan al in miljoenen huishoudens. In Nederland is dat nog niet zo, omdat ze tot voorkort alleen in het Duits en Engels konden communiceren. Maar, nu Nederlands ook werkt, kan het wel eens de gadget van dit jaar worden. Zijn ze toch nog ruim op tijd voor de kerst.

Google Assistant reactie Android Nederlands

Leuke features van de assistent

De update van Google kan een hoop plezier brengen, want je kunt het systeem een aantal leuke dingen laten doen. Zo kun je vragen of de assistent je een mop vertelt. Of persoonlijke vragen stellen aan de assistent zoals: Hoe oud ben je of waar woon je. Je krijgt dan grappige antwoorden terug. Pas wel op met het commando zelfvernietigen, we kunnen niet garanderen wat er dan gebeurt met je telefoon :).

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top