smartphone gebruik meten Quality Time

Eenvoudig je dagelijkse smartphonegebruik meten

Ben jij verslaafd aan je smartphone? Of denk je dat het wel meevalt? Met deze apps kun je je smartphonegebruik meten en eventueel je gedrag aanpassen.

Moment
Moment houdt nauwkeurig bij hoeveel tijd jij besteedt aan je smartphone en laat ook statistieken zien van jouw gebruik. Zo weet je wanneer je het vaakst de telefoon in de handen hebt en hoe je een verslaving kunt voorkomen. Het is zelfs mogelijk om een dagelijks limiet te zetten. De app stuurt dan een notificatie als de gebruiker over het limiet gaat. Er is zelfs een instelling die je hardhandig van een telefoonverslaving af helpt, door irritante meldingen te sturen. Moment is te downloaden voor iOS.

Offtime
De app Offtime zorgt ervoor dat gebruikers van smartphones gefocust blijven. Met de app blokkeer je apps die afleiden van je werk. Facebook en games kunnen bijvoorbeeld geblokkeerd worden. De app kent verschillende modussen: ‘werk’, ‘familie’ en ‘tijd voor mezelf’. Natuurlijk houdt de app ook bij hoeveel tijd je besteedt aan je smartphone. Dat is meteen een belangrijke wake-up call, zodat je je gewoontes een beetje kunt bijstellen. Offtime is beschikbaar voor iOS en Android.

QualityTime
QualityTime biedt je een diepere analyse van je smartphonegebruik door je schermtijd bij te houden, hoe vaak het scherm ontgrendeld wordt en welke apps je het meest gebruikt. Van dit alles kun je uitgebreide rapporten maken. Het is ook mogelijk om je gewoontes aan te passen door meldingen in te stellen en pauzes te plannen.

De app biedt ook een mogelijkheid om telefoontjes tegen te houden, meldingen te blokkeren en binnenkomende sms’jes te antwoorden. Daarnaast kun je ‘belangrijke contacten’ toevoegen, die jou altijd kunnen bellen. QualityTime is geschikt voor Android.

smartphone gebruik meten Quality Time

Breakfree
BreakFree laat niet alleen zien hoe vaak jij je telefoon ontgrendelt, maar geeft je ook een ‘verslavingsscore’. Op die manier is het mogelijk om een doel voor jezelf te stellen. Welke score wil jij behalen? De app biedt ook logbestanden, zodat je precies kunt zien wanneer jij het meest actief bent op de smartphone. Breakfree is te downloaden voor iOS en Android.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top