samsung-logo

‘Samsung Galaxy S10 krijgt gradient-kleuren’

De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk uitgebracht in meerdere gradient-kleuren. Volgens geruchten heeft Samsung het voorbeeld afgekeken van Huawei, die het toepaste op de Huawei P20 (een model dat erg populair werd). Het nieuwe high-end toestel van Samsung moet in de loop van volgend jaar op de markt komen.

Samsung Galaxy S10 volgt de trends

Samsung wil met de Galaxy S10 de huidige trends in smartphoneland volgen. Gradient-kleuren op een smartphone is zo’n nieuwe trend. Huawei kwam er als eerste mee bij de Huawei P20. Op de elektronicabeurs IFA werden ook toestellen van het merk Wiko gespot met kleurovergangen. Hoe Samsung de nieuwe kleuropties gaat introduceren is nog niet helemaal bekend. Volgens Ice Universe wil de smartphonefabrikant uit Korea volgend jaar voor het eerst nieuwe kleurvarianten introduceren bij de Samsung Galaxy S10.

Welke kleuren?

De Samsung Galaxy S10 zal in een paar kleuren beschikbaar komen. Om te voorkomen dat de fabrikant wordt beschuldigd van het kopiëren van zijn rivaal, zullen de kleuren sterk verschillen van die van Huawei. Zo zou er een telefoon in de kleur ‘Emerald’ uitkomen, een soort groene tint. Verdere informatie over kleuren ontbreekt nog.

Concurrentie: Huawei P20

De Huawei P20 werd geïntroduceerd met een blauw-paarse kleurovergang. Dat model bleek in de smaak te vallen bij het publiek. De fabrikant ontving er veel over complimenten over en breidde het kleurenpallet daarom uit met zwart, blauw, Twilight, Pearl White en Morpho Aurora. Met zoveel complimenten richting de concurrent wil Samsung waarschijnlijk ook meedoen aan de trend.

De concurrentie op de smartphonemarkt is hevig en Samsung wil graag mee blijven doen. De vraag is of kleuren de manier zijn om het verschil te maken. Dat het bedrijf even goed kijkt naar hoe Huawei het doet is geen verrassing: Huawei verkocht onlangs voor het eerst meer smartphones dan Apple. Daarmee is het de tweede grootste fabrikant.

Samsung is ook nog bezig met een vouwbare telefoon. Zowel Huawei als Samsung willen die als eerste introduceren. Het lijkt erop dat Samsung die strijd gaat winnen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top