Xiaomi lanceert 8-inch tablet Mi Pad 4

0
85

Xiaomi brengt een nieuwe tablet op de markt met de naam Mi Pad 4. Het apparaat meet 8″ en draait op Android. Xiaomi brengt de tablet in twee versies uit: één met alleen wifi en een 4G-variant. Daarnaast zijn er verschillende variaties in geheugengrootte.

Xiaomi Mi Pad 4 Specificaties

In een aankondiging laat de fabrikant weten dat de tablet een scherm van 8 inch heeft met een resolutie van 1920×1200 gebruikt, in een verhouding van 16:10. Het apparaat heeft een Snapdragon 660-midrange-soc van Qualcomm aanwezig. Deze chip beschikt over vier kernen op 2,2 GHz en vier lager geklokte kernen op 1,8 GHz.

De Xiaomi Mi Pad 4 is beschikbaar in verschillende varianten geheugen. Zo kan de klant kiezen uit 3 GB RAM met 32 GB opslag of 4 GB RAM met 64 GB opslag. De versie met 4G is alleen beschikbaar in de laatstgenoemde configuratie. Het geheugen valt uit te breiden met een micro sd-kaart. Iets dat bij iPads bijvoorbeeld niet mogelijk is.

xiaomi mi pad 4 achterkant

xiaomi mi pad 4 voorkant

 

 

 

 

 

 

De tablet heeft een accu met 6000 mAh aan boord, maar er is geen ondersteuning voor snelladen. Daarnaast heeft de Mi Pad 4 een 13-megapixel camera aan de achterkant, terwijl er een 5-megapixel camera aan de voorkant zit. Daarmee is ook gezichtsontgrendeling mogelijk. Daarnaast is er ondersteuning voor Bluetooth 5.0 en wifi ac. De nieuwe tablet heeft een 3,5 mm- en een usb-c aansluiting.

Prijs

De goedkoopste Xiaomi Mi Pad 4 heeft een prijs van 1099 yuan. In Nederland zou dat ongeveer 170 euro inclusief btw zijn. Het model met wifi en meer geheugen gaat 1399 yuan kosten en het 4g-model 1499 yuan. Of Xiaomi de nieuwe tablets ook buiten China wil aanbieden, is nog niet duidelijk.