iPad Pro met Face ID Mock-up

iPad Pro met Face ID nog dit jaar verwacht

De nieuwe iPad Pro komt nog dit jaar op de markt. Het toestel gaat onder meer Face ID ondersteunen op dezelfde manier als de iPhone X nu al doet. Met de iPhone X ging Apple dit jaar voor het eerst voor een randloos ontwerp en nu is de iPad aan de beurt.

Geen thuisknop en smallere randen

De nieuwste tablet van Apple komt er heel anders uit te zien dan zijn voorgangers. Zo krijgt de iPad Pro smallere randen dan de huidige modellen. Aan de onderkant is de thuisknop (of ‘homebutton’) verwijderd, waardoor het scherm groter is dan voorheen. De nieuwe versie heeft waarschijnlijk dezelfde afmetingen als de huidige iPad Pro van 10,5 inch.

Face ID

Face ID wordt de grootste nieuwe verrassing voor de iPad. In de bovenste rand van de tablet zit hiervoor een True Depth-camera. Dit is een geavanceerd camerasysteem voor Face ID. De iPad heeft geen notch, zoals de iPhone X wel heeft. De rand is hier dik genoeg om het systeem voor gezichtsherkenning te plaatsen.

Toch is de verwachting dat de nieuwste iPad Pro wel een notch krijgt. Apple heeft bij iOS 12 namelijk de klok in de linkerhoek geplaatst in plaats van middenin het scherm. Op die manier is er ruimte voor een notch in het midden.

iPad Pro met Face ID Mock-up

Mock-ups gemaakt van de iPad Pro door Ben Geskin en Carlos Guerra.

Dubbele camera

De nieuwe iPad Pro krijgt waarschijnlijk een dubbele 12 megapixel camera aan de achterkant. Met deze dubbele camera kunnen gebruikers ook foto’s in de portretmodus schieten. Deze functie is nu alleen nog beschikbaar voor de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X.

Veegbewegingen

De veegbewegingen die op de iPhone X gebruikt worden, komen ook terug in de iPad Pro. Wie bijvoorbeeld vanuit de rechterbovenhoek naar beneden veegt, ziet het bedieningspaneel. Bij een swipe omhoog vanuit het dock keert het systeem terug naar het thuisscherm. Hierdoor is de thuisknop overbodig geworden.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top