Juiste smartphone kiezen

Een nieuwe smartphone kiezen doe je zo

Irriteer jij je aan traagheid van je telefoon? Zitten er barsten in je scherm en vind je reparatie te duur? Of ben je gewoon toe aan iets anders? Dan is het tijd voor een nieuwe smartphone. Hartstikke leuk, zo’n nieuwe telefoon kiezen, maar het is ook een behoorlijke klus. Er zijn tegenwoordig zoveel modellen op de markt, dat je last kunt krijgen van een flinke dosis keuzestress. Om je daarvan te verlossen helpen we je in deze blog op weg naar jouw nieuwe ideale smartphone.

Wat is jouw budget?

Je kunt voor €100 een smartphone kopen, maar voor de nieuwste Samsung of iPhone zul je eerder richting €1000 moeten denken. Jouw budget bepaalt dus veel over jouw nieuwe telefoon. Wil jij graag het nieuwste van het nieuwste hebben en ben je bereid om hiervoor te betalen? Of neem je genoegen met iets minder voor een wat vriendelijkere prijs? In elk prijssegment valt voldoende te kiezen.

Een groot of klein scherm?

Smartphones zijn over het algemeen behoorlijk groot. Een scherm van 6 inch is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Films kijken en gamen gaat prima op zo’n groot scherm, maar het apparaat in je broekzak stoppen is wat minder prettig. Ook als je kleine handen hebt, is een groot scherm niet echt handig. Bedenk dus goed wat je met de telefoon gaat doen en wat jij een fijn formaat vindt om vast te houden.

Android of toch iOS?

Ben jij groot Apple-fan? Dan is het geen vraag voor welk merk je kiest. Wil je een Android telefoon? Dan heb je meer te kiezen. Samsung, LG en OnePlus zijn slechts een paar spelers op de markt. Al deze merken drukken hun eigen stempel op de Android-versie op het apparaat. Wil je de meest pure versie van Android? Dan is een Google Pixel telefoon het overwegen waard.

Een goede camera voor de mooiste foto’s

Vind jij het belangrijk om altijd en overal mooie foto’s te maken? Dan is de camera van je nieuwe smartphone zeker iets om kritisch naar te kijken. De meeste nieuwe modellen smartphones hebben een prima camera, maar er zitten zeker veel kwaliteitsverschillen tussen. Vergelijk het aantal megapixels, maar kijk ook naar specificaties zoals de beeldstabilisatie, het diafragma en de lens.

De mogelijkheid tot multitasken

Snel schakelen tussen een film, een spelletje, dat belangrijke mailtje en de gezellige appjes van je vrienden kan alleen met een goede processor en groot werkgeheugen. Ben jij een echte multitasker? Dan is dit absoluut iets om goed op te letten. Op haperende apps zit niemand te wachten.

Een lange batterijduur

Een goede camera, snelle processor en een groot werkgeheugen zijn leuk, maar je hebt er niks aan als je elke paar uur naar een stopcontact moet rennen. Kijk dus ook zeker naar de batterij van je nieuwe smartphone. Hoe groot is de accu? En is deze geschikt voor snelladen of draadloos opladen?

Maak een lijstje en vergelijk

Heb je nu voor jezelf op een rijtje wat jij belangrijk vindt in een nieuwe smartphone? Dan is jouw keuze al een stuk beperkter geworden. Maak een top 3 van jouw favorieten en ga deze opties beter onderzoeken. Vergelijk specificaties, bekijk online reviews en video’s over de telefoon en bezoek een winkel. Pas als je een telefoon echt vasthoudt voel je of deze lekker in de hand ligt. Zo kom jij straks thuis met de ideale nieuwe smartphone. Vergeet uiteindelijk geen screenprotector en hoesje te bevestigingen aan je telefoon, voor een optimale bescherming. Succes met kiezen!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top