Je zit in de auto en gebruikt je smartphone als gps. Wanneer je echter in een kluwen van kleine straatjes terecht bent gekomen en de gps dus het hardst nodig hebt, valt je smartphone uit. Je hebt een platte batterij en zonder externe energiebron valt daar voorlopig niets aan te veranderen. Herkenbaar?
Dan heb je dringend een draagbare powerbank nodig. Zo kun je al je toestellen opladen waar en wanneer je maar wilt zonder gebruik te maken van een stopcontact. Ideaal voor iedereen die zijn telefoon of tablet veel gebruikt en liefst altijd bereikbaar wil zijn.
Hoe lang gaat jouw batterij mee?
In tegenstelling tot de allereerste commerciële telefoon waarbij de batterij het soms wel een week volhield, moet je bij de laatste generatie smartphones bijna dagelijks opladen als je de hele dag bereikbaar wilt blijven. Niet zozeer omdat de batterijen in kwaliteit gedaald zouden zijn, maar omdat we onze smartphone intensiever gebruiken. Hij dient niet enkel om te bellen of berichten te sturen, maar is ons navigatiesysteem, sociaal platform, digitale encyclopedie, fotoalbum, spelcomputer, enzovoort. Allemaal toepassingen die veel energie vragen. Het resultaat is een platte batterij, soms al na een halve dag. En dat gebeurt natuurlijk altijd op het slechtste moment. Geen stopcontact te vinden, geen lader bij en geen enkele mogelijkheid om er eentje op de kop te tikken. Een powerbank is de oplossing bij uitstek. Hij is klein, handig, makkelijk in gebruik en de redder in nood.
Hoe werkt de powerbank?
De powerbank fungeert als een soort noodgenerator of extra batterij die je makkelijk met je mee kan nemen. Leg hem in de auto of stop hem in je tas en je lege batterijen zijn voorgoed van de baan. Wanneer je smartphone aangeeft dat hij aan zijn laatste druppel energie toe is, gebruik je de powerbank om hem weer volledig op te laden. Een eenvoudige usb-aansluiting maakt het mogelijk om je toestel snel te verbinden en voor je het weet, ben je weer klaar om je smartphone optimaal te gebruiken.
Welke powerbank moet je kiezen?
Er zijn verschillende merken die een powerbank op de markt hebben gebracht. Denk maar aan Xtorm, iFrogz en Kanex. Elke powerbank heeft een set unieke eigenschappen die bepalen of hij de juiste keuze is voor jou. Zaken waar je op moet letten zijn de compatibiliteit met jouw toestel, de hoeveelheid geleverde energie, de oplaadsnelheid en de afmetingen. Een powerbank die net geschikt is voor jouw smartphone helpt je natuurlijk geen stap verder. Daarnaast zijn er ook nog enkele extra’s die nuttig kunnen zijn. De GoLite van iFrogz bijvoorbeeld is niet enkel een powerbank, maar ook een zaklamp. Hij bestaat in verschillende trendy kleurtjes en komt goed van pas wanneer je na een avondje stappen je deurslot moet vinden in het donker. De Xtorm heeft dan weer als extra voordeel dat je hem wireless kunt gebruiken. Geen gedoe met kabels die verloren kunnen gaan of in de weg zitten. Dankzij de Qi technologie gebruik je deze powerbank volledig draadloos. De GoPower ten slotte is naast een powerbank ook een stand voor je iPhone.